Konec školního roku za

Archiv

Dnes 17.9. se uskutečnilo v Nové Pace Hraní bez hranic. Jednalo se o vystoupení různých organizací na podporu tělesně postižených a jejich začlenění do kulturního života.

12.9. - 19.10.2013 v trutnovské galerii proběhne výstava krkonošského rodáka a dvorního fotografa bývalého prezidenta Václava Havla.

Občanské sdružení Život bez bariér si dovoluje oslovit všechny subjekty, které poskytují služby osobám se zdravotním postižením a seniorům, s pozvánkou na již 3. ročník divadelního festivalu Hraní bez hranic.

 

Poprvé jsou vytvořeny individuální mapy pro ZTP a ZTP/P! Oficiální stránky byly zprovozněny na internetovém portálu Vozejkov. Navíc nově můžete další bezbariérová místa sami přidávat a tak síť map rozšiřovat dále. Navíc je nově aplikace dostupná i pro mobilní telefon. Vše je zdarma bez poplatku. Věříme, že mapy rádi využijete a budou Vám pomocníkem na cestách.

 

Svinná Lada (Prachaticko) – Lidé se zdravotním postižením se brzy budou moci podívat i na místa v NP Šumava, která pro ně vzhledem k jejich handicapu zůstávala nedostupná. Šumavský park totiž plánuje vybudovat několik bezbariérových tras. Vzniknout by mělo 15 okruhů po druhých zónách, areál lesních her pro nevidomé, ale i bezbariérová informační střediska. Ředitel parku Jiří Mánek dnes podepsal memorandum o vzájemné spolupráci s předsedou Národní rady osob se zdravotním postižením Václavem Krásou.

Redakce se sešla v novém složení 10.9.2013, zahájila činnost v klubu Azyl a radostně vítá nové členy.

 

V lednu a únoru se uskutečnil další turnaj ve stolním tenise. Tento krát se hrál Srandamatch. Turnaje se zúčasnilo 19 studentů. Hráli se dvě kategorie Srandamatch a klasika (nahazování míčku). Turnaj se hrál o věcné ceny a každý hráč také obdržel svojí fotku pří hře stolního tenisu. Ceny byly rozdány 27. února v aule školy.

 

 

V sobotu 10.listopadu 2012 se v tělocvičně Obchodní akademie v Janských Lázních uskutečnil turnaj stojících 3+1 ve florbale. Na tomto turnaji poměřily své dovednosti dvě domácí družstva z Obchodní  akademie a dvě družstva ze základní školy ve Svobodě nad Úpou. Hrálo se systémem každý s každým 15 min. hrubého času a potom superfinále  "B" o 3. místo a superfinále "A" o celkové první místo.

Také v novém školním roce pokračujeme v dlouholeté spolupráci s Kulturním domem Střelnice Vrchlabí. Ve čtvrtek  11.10. jsme vyrazili na vernisáž výstavy obrazů Oldřicha Tichého.

O letních prázdninách proběhla rekonstrukce výtahů, podlah ve třetím patře a krytých stání za pavilony internátu. Požádali jsme proto Ing. Holeka o podrobnější informace o rekonstrukcích. Proto našim čtenářům poskytujeme zajímavá fakta o rekonstrukcích.

V sobotu 6. října se konal závěrečný turnaj v iBoccii ve sportovní hale ZŠ Komenského v Nové Pace. Turnaje se zúčastnil i náš tým Žraloků (SCOAJL) ve složení: Pavel Bíba, Petr Kuhn a Karel Blažek. Bohužel citelnou ztátou pro tým byla nepřítomnost Jana Khola. Ze základní skupiny jsme postoupili bez problémů, ale další zápas jsme prohráli vlastní chybou a nepřesností.

V jarních měsících proběhlo koždoroční turnaj ve ve stolním tenise a v šipkách. Studenti na tyto turnaje se přihlásili v hojném počtu. V článku naleznete fotky z vyhlášení šipkového turnaje a  výsledky těchto turnaj.

Již od 1. 9. 2011 se realizuje na Obchodní akademii, obchodní škole a praktické škole pro tělesně postižené v Janských Lázních (dále OAJL) projekt s názvem „Zavedení nových metod a forem výuky cizích jazyků na Obchodní akademii v Janských Lázních“, který je z 85 % financován z Evropského sociálního fondu Evropské unie a z 15 % z rozpočtu ČR, a jehož celkový rozpočet je přibližně 1,3 mil. Kč. Tento projekt byl zařazen mezi deset úspěšných návrhů a jeho ukončení bylo stanoveno na 31. 12. 2012.

 


V sobotu 21.4. se nadšenci florbalu z Obchodní akademie vydali do pražské O2 Arény na  Superfinále a oslavy 20 let výročí českého florbalu. Superfinále mužské a ženské extraligy se hrálo na jediný zápas.  Mužské finále hrály týmy Tatran Střešovice Praha vs Woow Vítkovice. Utkání bylo napínavé až do samého konce, ale nakonec v prodloužení měl více štěstí Tatran Střešovice Praha  a utkání o vítězný pohár skončilo výsledkem 5:4.  Ve finálovém utkání žen na sebe narazily celky Tigers Herbadent Praha a Bohemians Praha. Utkání skončilo vítězstvím 6:2 pro pražský Herbadent. 

Velmi úspěšná akce naší školy, na které se aktivně podílelo asi 46 organizátorů, z toho 32 žáků a 14 zaměstnanců, proběhla 31. 3 .2012 v sobotu od 14 do 18 hodin. Akce vznikla společným nápadem, nadšením a přáním, aby se naše škola otevřela veřejnosti a ukázala, že naši žáci, ač postižení a v mnoha směrech znevýhodnění, dokážou předat dětem i dospělým, zdravým i postiženým poselství udržování Velikonočních tradic.

Náš Facebook

Doporučujeme

vozickar.com
holkynatahunaprahu.cz
vozejkov.cz
vozickar.com

Podporuje nás

joomlashine.com

Kurzovní lístek

Nahoru