Konec školního roku za

Archiv

V sobotu 20.9. 2014 se ve Svobodě nad Úpou konaly v pořadí již jedenácté Rudolfovy slavnosti.

Dne 9. září 2014 se ve společenském domě v Jilemnici konalo představení s názvem "Pátá dohoda".

Potkáváte se s hendikepem a rádi fotíte? Spojte to!

Letos se bude pod záštitou Ligy vozíčkářů konat už devatenáctý ročník fotosoutěže Život nejen na kolech. Tato brněnská organizace pomáhá hendikepovaným žít podle svých představ a také se právě prostřednictvím fotografií snaží ukázat veřejnosti, jaký život s postižením je.

 

v termínu 3. 1. až 7. 1. se uskutečnilo setkání partnerských škol projektu Comenius i a naši škole. Navštívili nás žáci z Belgie, Německa, Itálie, Řecka a Angle. Setkání bylo úpro nás velkým přínosem i zkouškou odvahy:-).

V polovině ledna se v časopise Můžeš objevila reportáž o naší škole. Reportér Radek Musílek popisuje naši školu jako plnou pohodářů. v reportáži je nejen zmíněna naše sportovní aktivita, ale také různé mimoškolní aktivity jako např. divadelní spolek Arnošt. Díky zdejším možnostem uvažuje spousta studentů naší školy i o vysokoškolském studiu.

 

7. 12. se v kině Vlast bude konat již 7. ročník Vánoční akademie.

 

Ve dnech 6. a 7. prosince se uskuteční vzpomínková akce na počest 80. výročí narození Olgy Havlové a 20. narozenin naší školy.

 

 

Když se vozíčkář - sám, nebo společně s rodinou, přáteli, známými, kolegy z práce - rozhodne navštívit divadlo, měl by dodržet tato obecná pravidla:

> Při rezervování a nákupu vstupenky ohlaste, že budete využívat místa pro vozíčkáře a jeho doprovod.
> Upozorněte, zda jste držitel mechanického, nebo elektrického vozíku.
> Vstupenky si rezervujte s dostatečným předstihem (dle zahájení předprodeje).
> Návštěvu divadla si naplánujte tak, abyste byli v divadle cca 30 minut před začátkem představení.
> V případě jakéhokoliv problému se vždy obraťte na inspektorku hlediště.

Upozornění: Ve většině divadel je počet míst pro vozíčkáře omezen. Omezení je dáno jednak velikostí samotného divadla a jednak bezpečnostními předpisy pro případ evakuace. Není-li uvedeno jinak, v divadle se nachází bezbariérová toaleta.

 

Ředitelka Obchodní akademie, odborné školy a praktické školy pro tělesně postižené, Janské Lázně, Obchodní 282, vyhlašuje literární soutěž pro žáky naší školy na téma: "Dopis Olze".

 

Česká reprezentace ve florbalu vozíčkářů se představí na Paragames v holandském městě Breda. Zde se od 10. do 13. října pod záštitou IPC střetnou více než tři tisícovky sportovců ve 23 sportech, paralympijských i neparalympijských, mezi které patří právě florbal vozíčkářů. V prestižním turnaji se naši reprezentanti utkají se Švédskem, Německem, Švýcarskem, Kanadou, Belgií a domácím Nizozemskem.

Ve dnech 8. a 9. listopadu se na naší škole uskuteční dny otevřených dveří, které pomohou nejen budoucím studentům rozšířit jejich obzory v hledání dalšího studia.  K vidění budou nejen prostory školy a internátu, ale i možnost nahlédnutí do výuky.

 

Jen těžko si to lze představit. Večer jdete spát, a když se ráno probudíte, nejste ve své posteli, ale v nemocnici. A lékaři vám sdělí, že už nikdy nebude váš život jako dřív. Příčina? Třeba náměsíčnost. V té právě David Drahonínský jedné dubnové noci před čtrnácti lety spadl z balkónu ve třetím patře a zůstal upoután na invalidní vozík. Svůj život však nevzdal.

9. ročník plaveckých závodů pro postižené děti a mládež z dětských domovů, stacionářů a ústavů

ve spolupráci se Společností DUHA, Nadace pro děti postížené mozkovou obrnou Trutnov

 

Dne 21.9.2013 se ve Svobodě nad Úpou uskutečnily jubilejní 10. Rudolfovy slavnosti.

 

Rádi fotíte? Znáte někoho hendikepovaného nebo jste sami na vozíku? Neváhejte a pošlete fotku do soutěže Život nejen na kolech

Dívat se na svět skrze hledáček fotoaparátu skýtá možnost vnímat obyčejné věci jako malá umělecká díla. Pokud se fotka, která zachycuje okamžik života lidí s postižením, povede, můžete se s ní navíc zúčastnit soutěže Život nejen na kolech.

Náš Facebook

Doporučujeme

vozickar.com
holkynatahunaprahu.cz
vozejkov.cz
vozickar.com

Podporuje nás

joomlashine.com

Kurzovní lístek

Nahoru