Konec školního roku za

Archiv

Na kongres jsme se všichni dlouho těšili. Ráno byl sraz v 7 hodin na stálé službě. Ihned poté jsme vyrazili. V Mladých Bukách jsme se stavili pro paní učitelku Ferklovou. Cesta byla v pohodě a do Pardubic jsme dorazili s velkým časovým předstihem. U Zelené brány jsme si dali kávu a posnídali venku. Bylo krásné slunečné počasí.

V sobotu 12. 9. 2015 byl v 11:00 sraz na stálé službě. I přes problémy s autem, a to vybitou baterií, se nám přeci jen podařilo vyjet. Na Kuks jsme dorazili těsně před 13 hodinou, což bylo ideální z pohledu programu akce. Počasí nám přálo, sluníčko svítilo, no prostě, co více si přát. Program byl velmi bohatý.

V neděli 13. 9. 2015 jsme se zúčastnili orientačních závodů „Přebor Krkonoš“ ve Vrchlabí. Hlavním organizátorem celé akce byl Oddíl orientačních sportů Vrchlabí. Prezentace všech závodníků probíhala na náměstí T. G. Masaryka od 9:30 do 10:30. Všichni závodníci byli zapsáni do startovací listiny a poté rozděleni do jednotlivých kategorií. Kategorie: děti (D), zdravotně postižení (ZP) a poslední kategorie zdravých.

Jako pokaždé byl sraz ráno v 8:15 na stálé službě. Začali jsme debatovat, zda vyrazit vstříc ošklivému počasí nebo zůstat na internátu. Naše optimistická nálada však nezklamala a my jsme se rozhodli, že vyrazíme. Jen tak mimochodem, hlasování bylo jednoznačné. Ptáte se, kde, že jsme to byli? Jednalo se o letecký den CIAF v Hradci Králové uskutečněný v neděli 6. 9. 2015. Letos již 22. ročník.

 

Od 1. 4. 2015 zahajuje Úřad práce ČR (ÚP ČR) vydávání nových průkazů osoby se zdravotním postižením (průkaz ZTP). Průkaz ZTP má podobu plastové kartičky obdobně jako občanský nebo řidičský průkaz. Je odolný proti poškození a chráněný vůči jeho padělání.

Konto Bariéry zvýšilo příspěvky, kterými pomáhá lidem s handicapem financovat mechanické vozíky, zdravotní kočárky a sluchadla. Reagovalo tak na rostoucí ceny rehabilitačních a kompenzačních pomůcek a jejich příslušenství. Průměrně měsíčně mezi lidi s handicapem rozdělí více než milion korun.

22. a 23. března 2015 budou dveře Života bez bariér Nová Paka otevřené všem, které zajímá, jaké služby a pomoc nabízí zdravotně postiženým, seniorům a jejich rodinám, jak funguje provoz jejich chráněných dílen a jak pokračuje záchrana novopackého klášterního areálu.
Přijďte si prohlédnout a nakoupit výrobky chráněných dílen a klientů denního stacionáře, které Vás jistě jarně naladí. Přijďte se podívat a popovídat si o tom, jak bychom mohli pomoci Vám či Vašim blízkým. Posedět můžete třeba i nad kávou z novopacké pražírny ORBIS.

O Héřovi Volfovi jste už možná slyšeli. Nešťastný pád na lyžích ho v roce 2006 usadil na vozík. Nadšený sportovec to ale nevzdal a už v létě 2009 odstartoval projekt Cesta za snem – Křížem krážem Evropou na handbiku. Během čtyř let podnikl čtyři velké cesty a na kole s ručním pohonem dokázal projet celou Evropu, přibližně 6 tisíc kilometrů. Jeho cesty měly motivovat handicapované k aktivnímu životu a dostat je ke sportu.

„Smím prosit?“ znělo sálem Kolonády v Janských Lázních

Oblečené do slavnostních šatiček i obleků jako dospělí se již od těch nejmenších odvážně nechaly v sobotním odpoledni unášet v rytmu hudby. První dětský ples pořádala Obchodní akademie Olgy Havlové ve spolupráci s městem Janské Lázně i Státními léčebnými lázněmi.

altPopis inzerátu:

Koupím starší funkční notebook 15,6" kolem 3000,- Kč

 

Jméno autora: Bohuslav Vancl

E-mail autora: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Lokalita: Trutnov, Královéhradecký Kraj

Cena: Dohodou

altPopis inzerátu:

Garmin Nüvi 1390T Europe LifeTime je ultratenká GPS navigace s 4,3" širokoúhlým displejem a nabízí bezplatnou doživotní aktualizaci map Evropy zdarma.

 

Jméno autora: Jan Forbelský

E-mail autora: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.



Cena: 2 000,- Kč

altPopis inzerátu:

Garmin Nüvi 1390T Europe LifeTime je ultratenká GPS navigace s 4,3" širokoúhlým displejem a nabízí bezplatnou doživotní aktualizaci map Evropy zdarma.

 

Jméno autora: Jan Forbelský

E-mail autora: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Cena: 2 000,- Kč

V pátek 12. prosince se konal již 8. ročník Vánoční Akademie. Jako první se představili vybraní žáci se svojí pěveckou soutěží a zpívání vánočních koled, dále Divadelní představení s názvem "Adventúra", a nakonec se konala módní přehlídka s následnou dražbou. Fotogalerie...

Organizace "Černí koně" provozuje první bezplatnou půjčovnu speciálních kopenzačních pomůcek nahrazujících handicapovaným jízdu na běžném kole.

Trička si můžete zakoupit na dražbě, která se bude konat u příležitosti Vánoční akademie.
{phocagallery view=category|categoryid=70|limitstart=0|limitcount=3}

Náš Facebook

Doporučujeme

vozickar.com
holkynatahunaprahu.cz
vozejkov.cz
vozickar.com

Podporuje nás

joomlashine.com

Kurzovní lístek

Nahoru