Konec školního roku za

Archiv

Na kongres jsme se všichni dlouho těšili. Ráno byl sraz v 7 hodin na stálé službě. Ihned poté jsme vyrazili. V Mladých Bukách jsme se stavili pro paní učitelku Ferklovou. Cesta byla v pohodě a do Pardubic jsme dorazili s velkým časovým předstihem. U Zelené brány jsme si dali kávu a posnídali venku. Bylo krásné slunečné počasí.

V sobotu 12. 9. 2015 byl v 11:00 sraz na stálé službě. I přes problémy s autem, a to vybitou baterií, se nám přeci jen podařilo vyjet. Na Kuks jsme dorazili těsně před 13 hodinou, což bylo ideální z pohledu programu akce. Počasí nám přálo, sluníčko svítilo, no prostě, co více si přát. Program byl velmi bohatý.

Jako pokaždé byl sraz ráno v 8:15 na stálé službě. Začali jsme debatovat, zda vyrazit vstříc ošklivému počasí nebo zůstat na internátu. Naše optimistická nálada však nezklamala a my jsme se rozhodli, že vyrazíme. Jen tak mimochodem, hlasování bylo jednoznačné. Ptáte se, kde, že jsme to byli? Jednalo se o letecký den CIAF v Hradci Králové uskutečněný v neděli 6. 9. 2015. Letos již 22. ročník.

 

V neděli 13. 9. 2015 jsme se zúčastnili orientačních závodů „Přebor Krkonoš“ ve Vrchlabí. Hlavním organizátorem celé akce byl Oddíl orientačních sportů Vrchlabí. Prezentace všech závodníků probíhala na náměstí T. G. Masaryka od 9:30 do 10:30. Všichni závodníci byli zapsáni do startovací listiny a poté rozděleni do jednotlivých kategorií. Kategorie: děti (D), zdravotně postižení (ZP) a poslední kategorie zdravých.

Od 1. 4. 2015 zahajuje Úřad práce ČR (ÚP ČR) vydávání nových průkazů osoby se zdravotním postižením (průkaz ZTP). Průkaz ZTP má podobu plastové kartičky obdobně jako občanský nebo řidičský průkaz. Je odolný proti poškození a chráněný vůči jeho padělání.

Nahoru