Konec školního roku za

V sobotu 12. 9. 2015 byl v 11:00 sraz na stálé službě. I přes problémy s autem, a to vybitou baterií, se nám přeci jen podařilo vyjet. Na Kuks jsme dorazili těsně před 13 hodinou, což bylo ideální z pohledu programu akce. Počasí nám přálo, sluníčko svítilo, no prostě, co více si přát. Program byl velmi bohatý.

Stánků s ochutnávkou vín, holandských sýru a dalších bylo nesčetně. Každý si přišel na své. U vstupu jsme obdrželi sklenku na víno na degustaci. Každý si mohl zakoupit žetony, za které poté ochutnával vína u jednotlivých stánků. Ve 13:00 byl slavnostně puštěn tradiční proud vína po schodišti přímo naproti Hospitalu. Přes masu lidí jsme se bohužel nedokázali probojovat až na místo, a tak jsme vše sledovali z povzdálí. Návštěvníků bylo opravdu mnoho, ani organizátoři nepočítali s takovou návštěvností. Také jsme měli možnost prohlídky Hospitalu, která byla spolu s degustací ve vinných lázních v ceně vstupenky. Ti, které neláká historie, navštívili jarmark s ukázkou řemesel. Dále bylo k vidění sokolnictví, děti mohly navštívit dětskou zónu aj. Ve slunném počasí byla také příjemná prohlídka vinné galerie, která se nachází v podzemí, kde bylo příjemně chladno. Bohužel jsme našli také nedostatky, a to v podobě stánků s občerstvením. Ačkoli byla možnost zakoupit sýry, burčák, langoše, guláš, bramboráky, sejkory, klobásy a jiné dobroty, tak postupně začalo již brzy vše docházet. Navíc se tvořily dlouhosáhlé fronty a stánkáři nestíhali.

 

Po celou dobu trvání vinobraní probíhal také bohatý kulturní program. Všichni jsme se velice těšili na vystoupení hudební skupiny „Nešlapeto“, v které zpívá paní učitelka Červenková. Hráli opravdu skvěle, lidé byli nadšení a všem se to moc líbilo, před pódiem se dokonce objevil i hlouček tanečníků.

Po příjemném posezení u hudby jsme spokojeni nasedli do auta a vyrazili zpět směr Janské Lázně.

Akce se nám moc líbila a příští rok určitě pojedeme znovu.

Fotogalerie ke zhlédnutí ZDE

Přidat komentář





Bezpečnostní kód
Obnovit

Náš Facebook

Doporučujeme

vozickar.com
holkynatahunaprahu.cz
vozejkov.cz
vozickar.com

Podporuje nás

joomlashine.com

Kurzovní lístek

Nahoru