Konec školního roku za

V neděli 13. 9. 2015 jsme se zúčastnili orientačních závodů „Přebor Krkonoš“ ve Vrchlabí. Hlavním organizátorem celé akce byl Oddíl orientačních sportů Vrchlabí. Prezentace všech závodníků probíhala na náměstí T. G. Masaryka od 9:30 do 10:30. Všichni závodníci byli zapsáni do startovací listiny a poté rozděleni do jednotlivých kategorií. Kategorie: děti (D), zdravotně postižení (ZP) a poslední kategorie zdravých.

 

My jsme byli zařazeni do kategorie ZP. Celková délka trasy byla cca 4 km a startovalo se v 11 hodin. Závodníci byli na trať vypouštěni po minutových intervalech. Vozíčkáři k sobě měli přiřazeny doprovody, tzv. „Duchy“, kteří je doprovázeli po celé trase, ale nemohli jim radit. Počasí nám přálo, takže podmínky byly super. Jen orientace v mapě dělala některým z nás problém. Nakonec to všichni ale ve zdraví zvládli a závod bez jakýchkoliv úhon dokončili.

Mezi naše nejlepší úspěchy musíme připomenout 1. místo Jirky Matějáka (1. OA), který se závodu účastnil již po několikáté. Dále pak 2. místo Elišky Štěpánové (1.PŠ).

Každý účastník nakonec obdržel dárkovou tašku s cenami od sponzorů a poukaz do restaurace Caffé Botta, kam jsme si hromadně zašli po ukončení závodů na oběd.

Akce se nám moc líbila a příští rok se určitě opět zúčastníme, jen doufám, že v daleko větším počtu než letos.

Foto ke zhlédnutí ZDE

Přidat komentář





Bezpečnostní kód
Obnovit

Nahoru