Konec školního roku za

Projekt v rámci Operačního programu Praha - Adaptabilita nabízející komplexní vzdělávací program pro cílovou skupinu zdravotně postižených: motivační kurz, rekvalifikační kurzy, poradenství, praxe a možnost získat zaměstnání na zkušební dobu 4 měsíců. Objevte s námi novou práci i nové obzory. Buďte grafikem či kavárníkem.

Sedíte u počítače jen tak, bez cíle? Hledáte práci? Napadlo vás někdy, že byste se mohli živit grafikou? Vzdělávací program s rekvalifikačním kurzem „Pracovník grafického studia“ je nabídkou, která se neodmítá. Navíc, celý program je zdarma. Tento i další kurzy, například Výpomoc s obsluhou hostů, připravuje pro zájemce se zdravotním hendikepem nové občanské sdružení Via Lucis Praha v projektu „S námi máte šanci“.

 

Grafická studia mají zájem o nové a dobré pracovníky. Při výběru nových pracovníků nerozhoduje hendikep, ale schopnosti a dovednosti. Proto je součástí nabízeného kurzu výuka práce několika grafických programů – vektorová grafika je realizována v CorelDraw nebo Adobe Illustrator, stránkový zlom (sazba tiskovin) na QuarkXPress nebo Adobe InDesign a rastrovou grafiku se účastníci bezplatného kurzu naučí na programu Adobe Photoshop. K tomu všemu získají i základy typografie.

„Součástí kurzu je i odborná praxe ve spolupracujících firmách. Účastníci si tak vyzkouší pracovní tempo i druh zakázek, které by mohli v budoucnu řešit. Naše služby jsou komplexní, takže s absolventy kurzů hledáme práci a podporujeme je i nadále. Nabité znalosti tak nezapadnou,“ popisuje nabídku manažerka projektu Lucie Speratová. Doplňuje, že ke každému účastníkovi budou přistupovat individuálně v konzultacích a v poradenství. Není třeba znát dopředu tyto grafické programy, je však dobré zvládat práci s počítačem na dobré uživatelské úrovni.

 

Aby se člověk mohl naučit základy práce grafika, absolvuje kurz, který trvá celkem 115 hodin. Lektorovat bude odborná firma, kurz má akreditaci od ministerstva školství. „Kurz se bude odehrávat v Praze, ale je otevřen i pro mimopražské,“ dodává manažerka projektu Speratová. První bloky školení začínají již koncem března, je proto nutné se přihlásit co nejdříve.

 

Druhý zmíněný kurz s názvem „Výpomoc s obsluhou hostů“ je určen pro ty, které nebaví hodiny za počítačovou obrazovkou, ale mnohem raději komunikují s lidmi. Pokud hledáte práci v kavárně, v restauraci nebo v hotelu, jistě vám přijde vhod zmíněná, rovněž bezplatná nabídka. „I tento rekvalifikační kurz obsahuje praxi, takže veškeré postupy přípravy teplých jídel, obsluhy, manipulace s technologiemi či správné postupy úklidu, si účastnící vyzkouší v klidu a v pohodě v tréninkové kavárně. Stejně jako u počítačového kurzu, i zde nabízíme individuální poradenství a konzultace. Pokud máte lehké postižení horních či dolních končetin, pokud máte chronické onemocnění a nebo i lehkou duševní chorobu, je tato příležitost určena právě vám.

 

Máte – li zájem o podrobnější informace, podívejte se na internetové stránky tohoto začínajícího projektu nebo nám zavolejte.

 

Zkuste s námi otevřít nové obzory a objevovat příležitosti, které tu dosud nebyly. S námi máte šanci.

 

Kontakt: Lucie Speratová

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

telefon: +420 602 270 917

web: www.vialucispraha.cz

Přidat komentář





Bezpečnostní kód
Obnovit

Náš Facebook

Doporučujeme

vozickar.com
holkynatahunaprahu.cz
vozejkov.cz
vozickar.com

Podporuje nás

joomlashine.com

Kurzovní lístek

Nahoru