Konec školního roku za

Česká reprezentace ve florbalu vozíčkářů se představí na Paragames v holandském městě Breda. Zde se od 10. do 13. října pod záštitou IPC střetnou více než tři tisícovky sportovců ve 23 sportech, paralympijských i neparalympijských, mezi které patří právě florbal vozíčkářů. V prestižním turnaji se naši reprezentanti utkají se Švédskem, Německem, Švýcarskem, Kanadou, Belgií a domácím Nizozemskem.

Český tým pod vedením zkušeného trenéra Petra Koutného čítá dvanáct hráčů (10 hráčů do pole a dva gólmani) ze šesti klubů, jsou mezi nimi ale i zástupci jiných sportů – Zdeněk Krupička (sledge hokej), Šperk, Šindelář (basketbal) a další. Tým v tomto složení má za sebou intenzivní víkendové soustředění v Praze, odjezd do místa konání je naplánován na středu 9. října.

Česká reprezentace si z Paragames v roce 2011 přivezla bronzové medaile, takže i letos odjíždí do Beneluxu s vysokými ambicemi. Český florbal vozíčkářů má v současné chvíli 118 aktivních členů v devíti ligových klubech, na obzoru je navíc desátý oddíl, který se formuje v Karlových Varech a do bojů v nejvyšší soutěži by měl zasáhnout už příští rok.

Zde si můžete pustit krátké video o tomto sportu.


Foto: Česká federace florbalu vozíčkářů, o.s.

Zdroj: Český paralympijský výbor, o.s.

 

 

Poznámka redakce: Paragames 2013 se zúčastní i tři hráči Kamat teamu Janské Lázně.

Přidat komentář





Bezpečnostní kód
Obnovit

Náš Facebook

Doporučujeme

vozickar.com
holkynatahunaprahu.cz
vozejkov.cz
vozickar.com

Podporuje nás

joomlashine.com

Kurzovní lístek

Nahoru