Konec školního roku za

Již od 1. 9. 2011 se realizuje na Obchodní akademii, obchodní škole a praktické škole pro tělesně postižené v Janských Lázních (dále OAJL) projekt s názvem „Zavedení nových metod a forem výuky cizích jazyků na Obchodní akademii v Janských Lázních“, který je z 85 % financován z Evropského sociálního fondu Evropské unie a z 15 % z rozpočtu ČR, a jehož celkový rozpočet je přibližně 1,3 mil. Kč. Tento projekt byl zařazen mezi deset úspěšných návrhů a jeho ukončení bylo stanoveno na 31. 12. 2012.

 

Celý projekt vychází z priorit Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, jehož hlavním smyslem je zvyšování kvality vzdělávání ve školských zařízeních různých stupňů a efektivní zapojení školních znalostí studentů do praxe.

 

Realizací projektu dochází ve vzdělávacím procesu ke zkvalitnění výuky cizích jazyků, v tomto případě jazyka německého a anglického, a to především ve studijním oboru obchodní akademie, který klade na žáky vysoké jazykové požadavky i s ohledem na státní maturity.

A jakých atraktivních změn a nových přístupů ve výuce se naši žáci v těchto předmětech realizací projektu dočkají?

Moderními technologiemi byly vybaveny dvě učebny, kde je nově umístěn diaprojektor s interaktivní funkcí, vizualizér, ozvučení pro přehrávání zvukových záznamů a nezbytné počítačové vybavení. Nově zpracované digitalizované výukové materiály, ve spojení s novým vybavení, umožní žákům lépe vnímat a pochopit probíranou látku. Tento přístup zajistí žákům vícesmyslové vnímání učiva a dává příležitost k žádanému interaktivnímu pojetí výuky. Dochází k multimedializaci učebnic němčiny a angličtiny a maturitních témat, a tak vzniká interaktivní materiál, s kterým mohou žáci pracovat nejen ve školních lavicích, ale i ve svém volném čase, či v době své školní absence doma. Cílem je vytvářet možnosti pro zkvalitňování výuky zábavnější formou v souladu se zásadou „škola hrou“.

 

Dalším praktickým výstupem našich aktivit je týdenní stáž rodilých mluvčích v Janských Lázních, kteří budou pracovat s žáky vyšších ročníků v jazykových hodinách i mimo ně a pokusí se překonat přirozený ostych našich studentů z konverzace v cizím jazyce.

 

V závěru musíme poděkovat partnerovi tohoto projektu OA Kostelec nad Orlicí, který působí jako odborný poradce a konzultant při čerpání finančních prostředků.

 

 



Přidat komentář





Bezpečnostní kód
Obnovit

Náš Facebook

Doporučujeme

vozickar.com
holkynatahunaprahu.cz
vozejkov.cz
vozickar.com

Podporuje nás

joomlashine.com

Kurzovní lístek

Nahoru