Konec školního roku za

Velmi úspěšná akce naší školy, na které se aktivně podílelo asi 46 organizátorů, z toho 32 žáků a 14 zaměstnanců, proběhla 31. 3 .2012 v sobotu od 14 do 18 hodin. Akce vznikla společným nápadem, nadšením a přáním, aby se naše škola otevřela veřejnosti a ukázala, že naši žáci, ač postižení a v mnoha směrech znevýhodnění, dokážou předat dětem i dospělým, zdravým i postiženým poselství udržování Velikonočních tradic.

Organizátoři dokázali vytvořit nádhernou atmosféru a připravit tak velmi příjemné odpoledne. Děti si vyráběly v přeplněných dílničkách velikonoční výzdobu, odnášely si s nadšením malovaná vajíčka, zápichy do květináčů, pomlázky, perníčky, ubrousky, kuřátka a další. Maminky si vyráběly dekorace z kachlí, zatímco si ratolesti pohráli v pěkně zařízeném hracím koutku s ochotnými a milými dozory.

V tělocvičně si děti vyzkoušely mnoho sportovních aktivit našich žáků, o kterých mnohdy jen slyšely. Řádily na vozících, hrály Bocciu, kuželky, floorball. Organizátoři nestíhali sundávat děti ze žebřin, ale i oni si odpoledne užili a z nadšení návštěvníků měli radost.

Vyvrcholením celého odpoledne bylo očekávané divadelní představení. Aula doslova“praskala ve švech“ a odměnou pro herce byla velká radost obecenstva, smích dětí a „burácející“ potlesk. Představení se hrálo ještě jednou pro velkou účast a malou kapacitu auly.

Výborné koláče, mazance, beránek, jidášky, linecké cukroví a chlebíčky z dílny našich žáků a jejich trpělivých pedagogů byly snědeny před koncem představení. Vyčerpané „prodavačky“ musely smutně oznamovat: „Bohužel, už došlo.“

Ohlasy lidí byly hned velice krásné. Lidé odcházeli nadšeni. Někteří z nich oslovili organizátory, blahopřáli k úspěchu a zdůraznili význam této akce z hlediska integrace. Integrace zdravé populace, zejména dětí, mezi lidi s postižením. Cituji jednu návštěvnici: “Kam se hrabou letáky, brožury, kurzy a přednášky, jedna taková akce přinese dětem mnohem víc.“

V návštěvní knize se objevilo 130 podpisů, ale bohužel nebyl čas všechny návštěvníky o podpis žádat. Stávalo se často, že za celou skupinu lidí se podepsal jeden. Mnohokrát se stalo, že prošla celá skupina lidí s pečlivě připravenými plánky a instrukcemi organizátora u vchodu a zapomněli na podpis. Zúčastnilo se určitě hodně přes 200 lidí, ale přesně to bohužel nevíme.

Mgr. Jana Honzíková






Foto: Michal Honzík

Fotogalerie ZDE (Michal Honzík)
Fotogalerie ZDE (Petr Alina)

 

Článek v Krkonošském deníku

Fotogalerie v Krkonošském deníku

Přidat komentář





Bezpečnostní kód
Obnovit

Náš Facebook

Doporučujeme

vozickar.com
holkynatahunaprahu.cz
vozejkov.cz
vozickar.com

Podporuje nás

joomlashine.com

Kurzovní lístek

Nahoru