Konec školního roku za

V září byl spuštěn nový informační portál www.sancedetem.cz. Umožňuje zorientovat se v problematice ohrožených dětí v ČR a rodinám a jejich okolí poskytuje odpovědi na otázky, kdy a kde hledat pomoc při řešení obtíží, ve kterých se octli. Web poskytuje informace jak rodinám pečujícím o děti s různým typem zdravotního postižení, tak o děti zanedbávané, týrané či jinak ohrožené sociálním prostředím, ve kterém žijí. Vytvoření portálu iniciovala Nadace Sirius a jeho provoz zajišťuje Obecně prospěšná společnost Sirius, o. p. s. , s cílem podpořit prevenci problémů v rodinách včasným informováním o možnostech pomoci. Dalším důvodem spuštění nového webu je přispět k větší transparentnosti v oblasti dárcovství, nabídnout důvěryhodné informace, a tím motivovat potenciální dárce.

Ze zkušeností Nadace Sirius vyplynulo, že ke sledovaným tématům u nás stále chybí dostatek kvalitních a komplexních informací. A právě ty by mohly zásadním způsobem přispět k předcházení problému ohrožených dětí, pomáhat rodinám a usnadnit život rodičům pečujícím o děti se zdravotním postižením.

Články, které na webu najdete, byly vytvořeny ve spolupráci s předními českými odborníky, kteří se na téma ohrožené děti v různých souvislostech specializují.

Infomační portál pomáhá dětem, které neměly v životě štěstí!

RODINĚ V PROBLÉMOVÉ SITUACI umožňuje zorientovat se v nesnázích, ve kterých se ocitla. Nabízí odpovědi na otázky, kdy a kde vyhledat pomoc, jak v dané situaci postupovat a poskytuje stručné informace o problémech, které rodiče nejčastěji v souvislosti se svými dětmi mohou řešit.

RODINĚ PEČUJÍCÍ O DÍTĚ SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM poskytuje ucelené informace o jednotlivých typech zdravotního postižení a nabízí rady, které mohou rodině i jejímu okolí usnadnit a zlepšit komunikaci s dětmi. Mapuje, na co mají rodiče dětí u své zdravotní pojišťovny nárok a jak mají v řešení nejrůznějších situací postupovat. Inspiruje rodiny k tomu, jak mohou trávit volný čas.

DÁRCE motivuje prostřednictvím kvalitních a důvěryhodných informací a nástrojů potřebných ke správnému rozhodnutí o pomoci. Poskytuje informace o právních, ekonomických a daňových aspektech dárcovství tak, aby všichni, kteří chtějí pomoci, mohli darovat správně.

ZÁJEMCŮM O PROBLEMATIKU OHROŽENÝCH DĚTÍ umožňuje prostřednictvím Odborné knihovny, která obsahuje několik tisíc záznamů odborných publikací, sborníků, článků z vybraných odborných periodik, absolventských prací atd., získat informace z dalších relevantních zdrojů.

Veronika Cvejnová

Převzato z HelpNet.cz

Přidat komentář





Bezpečnostní kód
Obnovit

Náš Facebook

Doporučujeme

vozickar.com
holkynatahunaprahu.cz
vozejkov.cz
vozickar.com

Podporuje nás

joomlashine.com

Kurzovní lístek

Nahoru