Konec školního roku za

1) Právě jsi se vrátil z Holandska. Jaké jsou Tvé zážitky a pocity z cesty?

Zážitky jsou velmi pozitivní. Sportovní hry Paragames se se konaly v přátelské atmosféřě. Mimo florbalového turnaje vozíčkářů jsme měli možnost vidět i jiné sporty. Silným zážitkem bylo vidět poprvé  šerm vozíčkářů a finále v badmintonu vozíčkářů. Bohužel nebylo moc času navštívít všechny disciplíny. Cesta byla velmi náročná. Jeli jsme zapůjčenými mikrobusy a řízení přes 12 hodin za deště a v mlze bylo vyčerpávající.


2) Víme, že v Holandsku jsi byl s florbalovou reprezentací. Mohl bys nám prosím přiblížit, o jakou akci se jednalo?

Na turnaji, který se konal v rámci PARAGAMES jsme odehráli zápasy s nejlepšími týmy světa: Švédskem, Německem a Holandskem. Sportovní hry Paragames se konají již po osmé v nizozemském městě Breda. Letos se poprvé PARAGAMES odehrávaly pod záštitou IPC (Mezinárodního paralympijského výboru). Her se zúčastnilo přes 3000 sportovců ze 42 zemí. Soutěžilo se v 21 sportech. Mezi tradiční disciplíny patří plavání, boccia, goalball, cyklistika, vzpírání vozíčkářů, šerm, volejbal sedících, lukostřelba, badminton, showdown, hanbike a další.

4) Byl jsi spokojen s ubytováním a s výsledky reprezentace?

Ubytovaní jsme byli v bezbariérovém hotelu, který vyhovoval našim požadavkům. V pátek jsme se sehráli zápasy s týmy Německa a Holandska, které jsme vyhráli. V sobotu jsme bohužel v napínavém zápase prohráli o jedinný gól se Švédskem. V semifinále jsme se opět setkali s Holandskem. Po náročném zápase se Švédy jsme již něměli sil na rozdávání a národní tým Holandska toho využil. V boji o třetí místo jsme porazili Německo. Myslím, že je pro florbal vozíčkářů velký úspěch samotná  účast na PARAGAMES. S výsledky jsem celkem spokojen. Veškeré výsledky a reporty ze zápasů naleznete na www.fbh.cz

5) Jaké jsou plány reprezentace do budoucna?

V následujících měsících budeme shánět finanční prostředky na World Cup 2012, který se bude konat začátkem června ve Švédsku. Musíme zajistit vhodnou přípravu sportovců a uspořádat několik soustředění národního týmu.


Rozhovor redakci Školních novin poskytl vychovatel Petr Alina - předseda České federace florbalu vozíčkářů o.s.

Fotogalerie P.A. z Paragames : PART1  PART2


Přidat komentář





Bezpečnostní kód
Obnovit

Náš Facebook

Doporučujeme

vozickar.com
holkynatahunaprahu.cz
vozejkov.cz
vozickar.com

Podporuje nás

joomlashine.com

Kurzovní lístek

Nahoru